Välkommen som sökande till rollen som Tågvärd hos SJ

SJ samarbetar med Manpower i den här rekryteringsprocessen. Här har du som sökande möjlighet att läsa om vanliga frågor om rekryteringsprocessen och hur det är att arbeta på SJ.

Hej kandidat!

Detta är Manpowers sida för rekryteringen av Tågvärdar till SJ. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om rollen och rekryteringsprocessen på denna sida.

SJ-logo Endast mockup

Vanliga frågor

Hur ser rekryteringsprocessen ut?


Du har sökt tjänsten som Tågvärd på SJ. I samband med din ansökan får du svara på ett antal frågor som är kopplade till de krav som ställs på tjänsten. Går du vidare efter ett första urval så kommer du att bli inbjuden att genomföra två färdighetstester som del i av urvalet. De kandidater som efter detta moment kvalificerar sig vidare kommer att bli inbjuden på kompetensbaserad digital intervju med en rekryteringskonsult, där du även ska visa din legitimation. Samtidigt kommer referenstagning och bakgrundskontroll att genomföras. De kandidater som efter detta moment bjuds in till intervju med SJ kommer även att få en tid inbokad på Previa för en hälsoundersökning. Därefter tar SJ ett slutgiltigt beslut.

Jag har sökt men vill komplettera min ansökan.


Om du vill komplettera din ansökan så måste du registrera dig och skapa ett konto på ansökningssidan. Därefter kan du ta upp din ansökan och komplettera den. Detta måste genomföras innan sista ansökningsdag.

 

Så här gör du för att komplettera din ansökan.  

  1. Gå in på ”Lediga jobb” på SJ:s hemsida: https://jobb.sj.se/
  2. Klicka på gröna knappen ”Alla jobb” allra längst ner på sidan
  3. Klicka på gröna knappen ”Logga in eller registrera dig”
  4. Logga in med din mailadress och ditt lösenord. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du be om ett nytt. Om du inte skapat ett konto tidigare så klickar du på ”Registrera ett konto” (längst ner på sidan)
  5. Nu är du inne på din profil och kan se vilka tjänster du har sökt
  6. Välj tjänsten och klicka på ”Redigera”
  7. Här kan du se dina uppgifter, frågorna vi ber dig besvara i samband med din ansökan och du kan ladda upp dokument.
  8. När du gjort det klickar du på blå knappen ”Registrera”

 

Nu har din ansökan uppdaterats.

 

Jag vill ansöka på en tillsvidareanställning men kan inte arbeta heltid, kan jag göra det?


Våra tillsvidaretjänster är på 100% men du är välkommen att söka en timanställning där det finns en större flexibilitet att matcha din tillgänglighet med våra behov.

Hur kommer jag i kontakt med ansvarig rekryterare?


Det är många sökanden till denna tjänst som Tågvärd på SJ och vi har därför svårt att ge alla en personlig kontakt. Däremot så ska vi självklart försöka ge dig svar på det du funderar på i denna process och har därför samlat svaren på de vanligaste frågorna på den här sidan.

Om du inte får svar på dina frågor på den här sidan så lägg ett mail till oss så svarar vi så snart som möjligt. Vi kommer dock enbart kunna besvara frågor som inte hanteras på denna sida. Skicka din fråga till sj@manpower.se

Hur ligger jag till i processen?


Urvalsarbetet inleds efter sista ansökningsdag därefter kommer vi löpande att återkomma till samtliga kandidater med information om processen. Definitivt besked om anställningar tas av SJ ca 5 veckor efter sista ansökningsdag.

Jag har problem med att logga in när jag ska göra testerna eller har fått problem när jag ska genomföra dem.


Om du har problem att logga in eller genomföra tester så ska du vända dig till AON på: sweden.support@aon.se

Supporten har öppet dygnet runt på vardagar och mellan 07-20 på helgen.

Jag vill gå in och se mitt testresultat igen, men testerna ligger inte där när jag loggar in.


När du fick inbjudan till att göra testerna så ombads du skriva ner det personliga lösenordet du fick då du loggade in första gången. Det är detta lösenord som ska användas. Om du inte har sparat det, kontakta AON så hjälper de dig: sweden.support@aon.se

Supporten har öppet dygnet runt på vardagar och mellan 07-20 på helgen.

Jag vet inte om mitt testresultat har kommit in?


Du ska få ett testresultat på skärmen när du är klar. Om du inte har fått det så är det högst sannolikt webbläsaren som blockerar pop-up och det är därför du inte kan öppna din rapport. Beroende på vilken webbläsare du har kräver det olika åtgärder för att tillåta pop-up.

Här är instruktioner för de vanligaste webbläsarna:

Chrome: Blockera eller tillåta popupfönster i Chrome - Dator - Google Chrome Hjälp 

Edge: Blockera popup-fönster i Microsoft Edge 

Firefox: Inställningar för popup-blockerare, undantag och felsökning | Firefox Hjälp (mozilla.org) 

Safari: Ändra inställningar för webbplatser i Safari på datorn - Apple-support 

Om du inte har fått något testresultat alls så ska du vända dig till AON på: sweden.support@aon.se

Supporten har öppet dygnet runt på vardagar och mellan 07-20 på helgen.

Jag skulle vilja göra om testet, kan jag göra det?


Tyvärr inte. Alla som går vidare får en möjlighet att besvara testerna och det är viktigt att alla sökande får samma förutsättningar.

När får jag besked?


Urvalsarbetet inleds efter sista ansökningsdag därefter kommer vi löpande att återkomma till samtliga kandidater med information om processen. Definitivt besked om anställningar tas av SJ ca 5 veckor efter sista ansökningsdag.

Jag vill söka en timanställning men hur mycket kommer jag att få jag jobba per månad?


Detta beror på din tillgänglighet och styrs av behovet av extrapersonal på din ort. Det kan också variera över tid och behovet tenderar att öka i samband med helger och högtider. Har du hög tillgänglighet på helger, kvällar och morgnar när vi har som mest trafikbehov så finns goda möjligheter till att få arbeta många timmar.

Hur är det är att arbeta på SJ?


Läs mer om hur det är att arbeta på SJ här.

Jag har inte fått svar på mina frågor.


Om du inte har fått svar på dina frågor här så lägg ett mail till oss så svarar vi så snart som möjligt. Det är många sökande till denna tjänst så tyvärr kommer vi enbart besvara frågor som inte hanteras på denna sida. Skicka din fråga till sj@manpower.se